– Det er morsomt å se at Olsenbanden fenger så godt også som spill. Vi visste vi måtte fornye utrykket for å oppnå ønsket effekt, og i årets kampanje vektla vi derfor digitale virkemidler for å nå særlig de yngre målgruppene, Gro Grotle, markedssjef i Gjensidige.
Som eneste forsikringsselskap i Norge deler Gjensidige overskuddet med sine kunder. For 3 året på rad var det Olsenbanden som skulle fronte Gjensidiges kundeutbytte. Vi fikk i oppgave å nå en ny UNG målgruppe. En målgruppe som ikke var veldig opptatt av verken Gjensidige, kundeutbytte eller Olsenbanden. Vår løsning ble å flytte Olsenbanden fra et passivt TV-univers og inn i et involverende mobilspill. 
Casefilm
I spillet er Olsenbanden – som vanlig – på riktig sted til feil tid. Kundeutbyttet er allerede delt ut og oppgaven var å samle inn så mange utbytte kroner som mulig med politiet i hælene. Gjennom tre levels skal spilleren få banden trygt ut av Gjensidige bygget, gjennom by og land og på flyet til Mallorca – uten å bli tatt.
Til lanseringen av spillet inngikk vi et samarbeid med Norges største gamer Noobwork.
Resultat
Olsenbanden og jakten på utbytte nådde i løpet av få dager 1. plassen i både App Store og Google Play. Spillet ble totalt lastet ned mer enn 50 000 ganger. Med det mer enn doblet vi kampanjens målsetning som var på 17 000 nedlastninger. Legg til en gjennomsnittsspilltid på nærmere 4 minutter – så kan vi trygt si at målgruppen ble opptatt av Gjensidige, kundeutbytte og Olsenbanden.
Back to Top